GDPR Novinky v ochraně osobních údajů

Příručka MPO ČR pro přípravu na GDPR

9. 5. 2018

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo na svých webových stránkách užitečnou příručku k implementaci GDPR pro malé a střední podniky. Najdete v ní například informace o povinnostech správců s souvislosti s novými evropskými pravidly na ochranu osobních údajů, příklady nebo tipy, jak vyřešit konkrétní situaci. Příručku si můžete stáhnout zde nebo přímo na stránkách MPO ČR.

 

zdroj: MPO ČR


Evropský inspektor ochrany údajů Buttarelli o digitální etice

21. 11. 2018

Evropský inspektor ochrany osobních údajů Giovani Buttarelliho vystoupil na 40. mezinárodní konferenci o bezpečnosti, která se konala za účasti víc než 1000 odborníků z celého světa. Buttarelli se mimo jiné věnoval nebezpečí technologických…

více

GDPR: Předávání osobních údajů do třetích zemí

22. 10. 2018

K otázce předávání osobních údajů do třetích zemí je možné nalézt přehled bezpečných zemí na webových stránkách

více

EDPB: Nový seznam operací, které podléhají GDPR

9. 10. 2018

Evropský Sbor pro ochranu osobních údajů (European Data Protection Board) zveřejnil svou pozici k seznamům druhů operací,…

více

GDPR z praxe: Chybná interpretace vyžadování souhlasu se zpracováním osobních údajů

4. 9. 2018

Předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů důrazně upozornila na chybné a zavádějící vyžadování poskytování souhlasu se zpracováním osobních údajů. ÚOOÚ tak chce upozornit veřejnost, že vyžadování souhlasu může…

více

ÚOOÚ vypsal další termín konzultací pro pověřence

2. 8. 2018

Úřad pro ochranu osobních údajů vyhlásil třetí pokračování konzultací pro pověřence, které je plánováno na 22. srpna 2018 od 9.30 do 13.00 h. Konzultace je určena výhradně pro jmenované pověřence…

více

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů zahájil svoji činnost

13. 6. 2018

V pátek 25.5. 2018 zahájil svoji činnosti Evropský sbor pro ochranu osobních údajů, nezávislý evropský subjekt, který přispívá k jednotnému uplatňování pravidel ochrany údajů v celé Evropské unii a prosazuje spolupráci mezi úřady…

více

GDPR: konzultační hotline ÚOOÚ

28. 5. 2018

Od 25. 5. 2018 je účinné Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). V souvislosti s touto problematikou zavedl Úřad pro ochranu osobních údajů novou konzultační telefonní linku, na níž poskytuje základní…

více

ÚOOÚ: Cookies podle GDPR

24. 5. 2018

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil návrh pro využívání cookies ve světle GDPR, které právě vstupuje v účinnost. Návrh je předložen k veřejné diskuzi. Zapojte se do diskuze i vy! Doporučení ke zpracování…

více

GDPR a kodexy chování

2. 5. 2018

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil odpovědi na otázky týkající se přípravy a monitorování kodexů chování

více

Vyjádření ÚOOÚ k návrhu zákona o zpracování osobních údajů

16. 4. 2018

Na konci března 2018 začala poslanecká sněmovna projednávat návrh zákona ohledně zpracování osobních údajů, který již schválila vláda společně s připomínkami Legislativní rady vlády. Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) v tiskové zprávě uvádí…

více

Ochranný štít EU-USA na ochranu soukromí

27. 3. 2018

Předávání osobních údajů mezi státy EU je regulováno zákony o ochraně osobních údajů a nejnověji přijímaným Nařízením o zpracování osobních údajů (GDPR). Pro předávání do tzv. třetích zemí platí speciální pravidla. Údaje o…

více

Je udělení souhlasu dle GDPR povinnost?

21. 3. 2018

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil na základě docházejících dotazů své vyjádření k vyžadování souhlasu po subjektech údajů, které je předmětem GDPR, čl. 7. Tento článek podrobně stanovuje…

více

ÚOOÚ odpovídá na otázky (nejen) personalistů o GDPR

14. 3. 2018

Úřadu pro ochranu osobních údajů zveřejnil na svém webu odpovědi na často kladené otázky v souvislosti s požadavky GDPR. Možná hledáte odpověď na tyto otázky i Vy.

více

Vztahuje se na Vás povinnost jmenovat pověřence?

6. 3. 2018

V současné době musí řada povinných subjektů řešit otázky spojené se jmenováním osoby v postavení pověřence pro ochranu osobních údajů podle článku 37 odst. 1 GDPR. Nejde jen o problém, kam, respektive do jakého útvaru takového…

více
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte.